Ont-spannend presenteren: spannend voor het publiek, ontspannen voor jou

Presenteren is meer dan op een groot podium staan en je verhaal vertellen. Het is ook het voorleggen van jouw idee aan het team of je manager, een update geven in een vergadering, je product of dienst pitchen bij een mogelijke nieuwe klant, de doelstellingen delen met het team, enz.

Helaas duren veel van deze presentaties te lang, komen ze niet tot de kern en zijn ze niet leuk om naar te kijken en te luisteren. Een gemiste kans, want dit is juist hét moment om impact te maken op je publiek.

Contact opnemen

Een negatieve associatie met presenteren?

Waarschijnlijk herken je het binnen je bedrijf: de kwaliteit van de meeste presentaties laat te wensen over. Toch wordt er niets aan gedaan. Iedereen ziet dat de kwaliteit omhoog moet, maar niemand onderneemt actie. Een presentatietraining volgen of hulp vragen betekent namelijk dat je met de billen bloot moet. Dat je kwetsbaar bent. Presenteren kan al ongemakkelijk genoeg zijn, laat staan als er iemand toekijkt die zich volledig focust op jouw presentatievaardigheden. Nee, dat is te spannend en daar beginnen we niet aan. Zonde. Op deze manier blijft de kwaliteit van presentaties ondermaats, wat veel tijd en geld kost. Om nog maar te zwijgen van het effect van de weggelopen energie bij de toehoorders.

Download hier 4 structuren voor een effectieve presentatie

Het effect van de presentatietraining

Na deze 2-daagse presentatietraining zijn de deelnemers in staat om de aandacht van het publiek te pakken en vast te houden, met meer zelfvertrouwen voor de groep te staan, op een duidelijke en doelgerichte manier hun boodschap over te brengen en te presenteren met overtuiging.

Het effect hiervan is:

  • Tijdswinst
  • Heldere presentaties
  • Meer energie in meetings
  • Meer klanten
  • Betere (financiële) resultaten voor de medewerker en het bedrijf

Plezier tijdens presenteren is erg belangrijk, want: als jij je comfortabel voelt, doet je publiek dat ook.

Wietse Bijma

Wat leer ik in deze presentatietraining?

Door het aanleren van de juiste vaardigheden hebben deelnemers na deze training weer plezier in presenteren. Plezier is erg besmettelijk en heeft direct effect op het publiek.

In het kort leer je in deze presentatietraining om de structuur, inhoud en vorm van je presentatie af te stemmen op je doel en het publiek.

Met de juiste structuur zorg je ervoor dat het publiek je goed kan volgen en dat je een logische en spannende opbouw in je verhaal hebt. De training behandelt 6-8 presentatie-structuren.

Presentatietraining

Door het kiezen van de juiste inhoud en het weglaten van overtollige informatie, wordt je presentatie to-the-point, effectief en krachtig. Je publiek hoort exact wat ze moeten horen. Niet meer, niet minder.

Presentatietraining

Met de juiste vorm (de manier waarop je presenteert) wordt je presentatie aantrekkelijk om naar te kijken en te luisteren en creëer je een positief gevoel bij het publiek. Hierdoor blijft jouw boodschap beter hangen.

Benieuwd of de presentatieraining jou verder kan helpen?

Mijn kracht als trainer is dat ik tijdens de training een prettige en veilige sfeer om te leren creëer. Dit doe ik door het tempo en de energie hoog te houden, door inhoudelijk sterke content af te wisselen met plezier en humor en door tijdens de training bij ieder individu aan te geven wat sterke punten zijn en waar verbetering nodig is. Het resultaat hiervan is dat het geleerde in de praktijk wordt toegepast. 

Kortom, deze presentatietraining zorgt ervoor dat deelnemers ontspannen naar hun presentaties toeleven en dat ze met meer zekerheid voor de groep staan. Dit wordt bereikt door:

  • Te leren hoe je met de juiste structuren doelgericht kunt presenteren.
  • Veel meters te maken tijdens de training. Er wordt veel geoefend, direct gevolgd door feedback.
  • Aandacht te besteden aan de vorm van de presentatie. Wat moet je dóén om de aandacht van het publiek te krijgen en vast te houden?
Contact opnemen

Interesse in de presentatietraining? Neem contact met me op.

Meer informatie of vragen?
Stuur gerust een mail

Contact opnemen

Wat mijn klanten zeggen

"Binnen onze organisatie hebben we Wietse leren kennen als een gedreven en professionele trainer. Hij verdiept zich niet alleen in de orgsanisatie maar ook in de medewerkers. De Feedback training werd enthousiast ontvangen en de leerstof werd in actie omgezet op de werkvloer. We zullen Wietse zeker benaderen voor trainingen in de toekomst."

Maaike Kobes

"Ik heb Wietse ervaren als een zeer vakkundige trainer die veel praktische tips kan geven. Zijn trainersrol bij zowel de sessies van 'Ont-spannend presenteren' als bij enkele intervisie-rondes was van hoge kwaliteit en zeer doeltreffend. Bedankt Wietse!"

Kim Kempkens

"Wietse is een enthousiaste en actieve trainer met aandacht voor iedereen in de groep. Zijn trainingen over klantgericht verkopen zaten vol praktische tips die we direct konden toepassen!"

K Haan