Presentatietraining : ont-spannend presenteren: spannend voor het publiek, ontspannen voor jou

Presentatietraining

Presentatietraining helpt je in verschillende situaties, want presenteren is meer dan op een groot podium staan en je verhaal vertellen. Het is ook het voorleggen van jouw idee aan het team of je manager, een update geven in een vergadering, je product of dienst pitchen bij een mogelijke nieuwe klant, de doelstellingen delen met het team, enz.

Helaas duren veel van deze presentaties te lang, komen ze niet tot de kern en zijn ze niet leuk om naar te kijken en te luisteren. Een gemiste kans, want dit is juist hét moment om impact te maken op je publiek.

Contact opnemen
Presentatietraining

Presentatietraining volgen voorkomt een negatieve associatie met presenteren

Presentatietraining is binnen veel bedrijven geen overbodige luxe. Waarschijnlijk herken je het binnen je eigen organisatie: de kwaliteit van de meeste presentaties laat te wensen over. Toch wordt er niets aan gedaan. Iedereen ziet dat de kwaliteit omhoog moet, maar niemand onderneemt actie. Een presentatietraining volgen of hulp vragen betekent namelijk dat je met de billen bloot moet. Dat je kwetsbaar bent. Presenteren kan al ongemakkelijk genoeg zijn, laat staan als er iemand toekijkt die zich volledig focust op jouw presentatievaardigheden. Nee, dat is te spannend en daar beginnen we niet aan. Zonde. Op deze manier blijft de kwaliteit van presentaties ondermaats, wat veel tijd en geld kost. Om nog maar te zwijgen van het effect van de weggelopen energie bij de toehoorders.

Download hier 4 structuren voor een effectieve presentatie

Presentatietraining, wat levert het op?

De presentatietraining zorgt ervoor dat de deelnemers in staat zijn om de aandacht van het publiek te pakken en vast te houden, met meer zelfvertrouwen voor de groep staan, op een duidelijke en doelgerichte manier hun boodschap over kunnen brengen en te presenteren met overtuiging.

Het effect hiervan is:

  • Tijdswinst
  • Heldere presentaties
  • Meer energie in meetings
  • Meer klanten
  • Betere (financiële) resultaten voor de medewerker en het bedrijf

Plezier tijdens presenteren is erg belangrijk, want: als jij je comfortabel voelt, doet je publiek dat ook.

Wietse Bijma

Wat leer ik in deze presentatietraining?

In de presentatietraining leren deelnemers de vaardigheden waardoor zij na deze training weer plezier hebben in presenteren. Plezier is erg besmettelijk en heeft direct een positief effect op het publiek.

In het kort leer je in deze presentatietraining om de structuur, inhoud en vorm van je presentatie af te stemmen op je doel en het publiek (zie DISC-training voor inzicht in verschillende communicatiestijlen).

Met de juiste structuur zorg je ervoor dat het publiek je goed kan volgen en dat je een logische en spannende opbouw in je verhaal hebt. De presentatietraining behandelt 6-8 structuren.

Presentatietraining

Door het kiezen van de juiste inhoud en het weglaten van overtollige informatie, wordt je presentatie to-the-point, effectief en krachtig. Je publiek hoort exact wat ze moeten horen. Niet meer, niet minder.

Presentatietraining

Met de juiste vorm (de manier waarop je presenteert) wordt je presentatie aantrekkelijk om naar te kijken en te luisteren en creëer je een positief gevoel bij het publiek. Hierdoor blijft jouw boodschap beter hangen.

Benieuwd of de presentatieraining jou verder kan helpen?

De trainer

Tijdens de presentatietraining is mijn kracht als trainer dat ik een prettige en veilige sfeer om te leren creëer. Dit doe ik door het tempo en de energie hoog te houden, door inhoudelijk sterke content af te wisselen met plezier en humor en door tijdens de training bij ieder individu aan te geven wat sterke punten zijn en waar verbetering nodig is. Het resultaat hiervan is dat het geleerde in de praktijk wordt toegepast. 

Kortom, deze presentatietraining zorgt ervoor dat deelnemers ontspannen naar hun presentaties toeleven en dat ze met meer zekerheid voor de groep staan. Dit wordt bereikt door:

  • Te leren hoe je met de juiste structuren doelgericht kunt presenteren.
  • Veel meters te maken tijdens de training. Er wordt veel geoefend, direct gevolgd door feedback.
  • Aandacht te besteden aan de vorm van de presentatie. Wat moet je dóén om de aandacht van het publiek te krijgen en vast te houden?
Presentatietraining
Wat mijn klanten zeggen

“Ik heb bij Wietse een vakkundige training op het gebied van communicatie en leiderschap gevolgd. Ik vind zijn persoonlijke benadering en feedback erg waardevol. Wietse heeft mij al enkele keren positief verbaasd met zijn scherpe waarnemingen. Door de training en begeleiding van Wietse is ons management team een stuk efficiënter gaan samenwerken.”

Remco Preijers

“Wietse traint met enorm veel passie. Hij heeft ongelooflijk veel kennis en kan die op een mooie manier overbrengen. Hij geeft goede feedback en heeft daarbij oog voor iedereen. Ik heb veel geleerd van deze training door een vakkundige trainer!”

Linda Kuntkes
Alle ervaringen
Contact opnemen

Interesse in de presentatietraining? Neem contact met me op.

Meer informatie of vragen?
Stuur gerust een bericht

Contact opnemen