Leiderschapstraining

Leiderschapstraining

Een leiderschapstraining is succesvol als het geleerde effectief wordt toegepast in de praktijk. Daarom is exact dát de belofte van One 4 Development:

Alle deelnemers passen het geleerde effectief toe in de praktijk, zodat zij bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Contact opnemen

Als leidinggevende kun je soms de overtuiging hebben dat je pech hebt met de mensen die je aanstuurt en dat het probleem met name bij de ander ligt. De leiderschapstraining van Wietse heeft ervoor gezorgd dat ik meer grip heb gekregen op hoe mijn team functioneert. Ik ben nu beter in staat om mijn teamleden positief te beïnvloeden in vrijwel alle gesprekken die ik met ze heb. Ook heb ik tijdens de trainingen geleerd hoe je de moeilijkere gesprekken toch constructief kunt voeren. Hierdoor is de prestatie en de motivatie van mijn team toegenomen.

– Chantal –

De kosten van slecht leiderschap

Als een leidinggevende niet goed functioneert, presteert het hele team slecht. Wanneer je googelt op ‘the costs of poor leadership’ krijg je talloze onderzoeken te zien die het volgende aantonen:

 • Het team is minder productief
 • Er is meer verloop (met hoge recruitment- en opleidingskosten en het verlies van kennis tot gevolg)
 • Het team is minder goed in staat het product of de dienst te verkopen
 • Er is meer verzuim
 • De klanttevredenheid wordt lager, wat ervoor zorgt dat klanten weglopen

Hierdoor gaat een hoop geld en energie verloren.

Daarom is het van belang om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van leidinggevenden. Hierdoor presteren zowel zij, het team als het bedrijf beter.

Ben je ondernemer en wil je jouw eigen leiderschapsvaardigheden verbeteren? Klik dan door naar de pagina leiderschapstraining voor ondernemers.

It’s not about knowing what to do, it is about doing what you know. Action beats knowledge any day of the week.

Leiderschapstraining

Wanneer is een leiderschapstraining succesvol?

Maar hoe doe je dat? Want ook slechte leiderschapsprogramma’s kosten geld. Onderzoek van McKinsey toont aan dat in de Verenigde Staten jaarlijks 13 miljard dollar wordt besteed aan leiderschapsprogramma’s zonder resultaat. En dat, wel of geen resultaat, is het verschil tussen een goed en een slecht leiderschapsprogramma.

Een leiderschapsprogramma is succesvol als het geleerde effectief wordt toegepast in de praktijk. Daarom is exact dát de belofte van de leiderschapstraining van One 4 Development:

Alle deelnemers passen het geleerde effectief toe in de praktijk, zodat zij bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf.

Benieuwd naar de in-company leiderschapstraining? Neem contact met me op.

Opzet van de leiderschapstraining

Om succesvolle toepassing te bereiken, bevat de leiderschapstraining van One 4 Development onder andere de volgende elementen:

 1. Het programma is verspreid over een langere periode. Leren en ontwikkelen kost tijd en vraagt oefening. Met een programma dat 5-6 maanden duurt, geef je de deelnemers de tijd om het geleerde toe te passen, daarop te reflecteren en eventuele onduidelijkheden te bespreken in de training.
 2. Het gaat altijd om gedrag en vaardigheden die in de werkcontext van de deelnemers relevant zijn. Het is dus geen training met alleen theoretische principes, maar tijdens de training wordt het geleerde direct gekoppeld aan de werksituatie van de deelnemers. Hiermee ondersteun je de toepassing in de praktijk (transfer of learning).
 3. Zonder motivatie is er geen resultaat. Daarom kijken we voorafgaand aan het programma naar wat de deelnemer wil bereiken en wat hij/ zij wil leren (intrinsieke motivatie). Ook tijdens het programma koppelen we alle onderdelen die de deelnemers in de praktijk toepassen, aan wat het hun oplevert. Dit heeft een positief effect op de motivatie om het geleerde ook daadwerkelijk toe te passen.
 4. Er is steun vanuit de organisatie. Ook een leidinggevende (de deelnemer) heeft een leidinggevende (of een mentor/coach). Deze leidinggevende ondersteunt dagelijks de ontwikkeling van de deelnemer. Daarom is het van belang om tijdens het programma het leerproces van de deelnemer af te stemmen met de direct leidinggevende, zodat ook hij/ zij de deelnemer in de praktijk kan ondersteunen in het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden.

Deze elementen zorgen ervoor dat de deelnemers het geleerde toepassen en daarmee de resultaten boeken die voor hen, hun team en het bedrijf van belang zijn.  

Leiderschapstraining

De inhoud van de leiderschapstraining

Inhoudelijk richt de leiderschapstraining van One 4 Development zich op het positief beïnvloeden van zowel jezelf als anderen.

De volgende onderwerpen komen naar voren

 • DISC (zie ‘DISC-training‘)
 • Leiderschap en veiligheid
 • (interne) Obstakels overwinnen
 • Concrete doelstellingen 
 • Actie leidt tot resultaat
 • Coachend leidinggeven
 • Chunken (de kunst van het doorvragen)
 • Feedback 
 • Constructief confronteren
 • Slechtnieuwsgesprekken 
 • Presenteren (zie Presentatietraining)
Contact opnemen

Interesse in de leiderschapstraining? Neem contact met me op.

Meer informatie of vragen?
Stuur gerust een bericht

Contact opnemen

Wat mijn klanten zeggen

"Binnen Transcom heeft Wietse een volledig Leiderschapsprogramma ontwikkeld en internationaal uitgerold. Hij zorgde ervoor dat de inhoud van de training op verschillende niveaus van leidinggeven relevant en praktisch toepasbaar was. Door de trainingen van Wietse zijn de teamleiders en managers op een hoger niveau gaan presteren. Dit heeft bijgedragen het feit dat Transcom Groningen drie jaren op rij de best presterende vestiging binnen het bedrijf wereldwijd was.
Wietse heeft de trainingen altijd erg professioneel en met enthousiasme en positieve energie uitgevoerd. Ik zou Wietse zeker aanraden voor leiderschapstraining en training in het algemeen. "

Joop Evers

"Door het leiderschapsprogramma van Wietse heb ik waardevolle tools en vaardigheden geleerd die ik dagelijks toepas in het aansturen van mijn team. Wietse houdt je op een effectieve en positieve manier een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in je eigen gedrag en valkuilen. Daarnaast geeft hij concrete tips in hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen. Echt een aanrader!"

Kevin

"Ik heb bij Wietse een vakkundige training op het gebied van communicatie en leiderschap gevolgd. Ik vind zijn persoonlijke benadering en feedback erg waardevol. Wietse heeft mij al enkele keren positief verbaasd met zijn scherpe waarnemingen. Door de training en begeleiding van Wietse is ons management team een stuk efficiënter gaan samenwerken."

Remco Preijers