Leiderschapstraining voor ondernemers: leer in 10 weken hoe je leiding kunt geven op een manier die energie geeft

Leiderschapstraining

Ben jij ondernemer en heb je soms moeite met het in beweging krijgen van je team?

Heb jij duidelijk voor ogen waar je naartoe wilt, maar mis je dezelfde drive en passie bij je medewerkers om jouw doel te bereiken?

Kost leidinggeven je te veel energie? Energie die je liever zou besteden aan ondernemen?

Dan is de leiderschapstraining voor ondernemers iets voor jou! Want als je bovenstaande problemen niet oplost, stagneert de groei van je bedrijf en blijft het aansturen van medewerkers je energie kosten. Daarnaast loop je het risico dat de sfeer, motivatie, effectiviteit en winst naar beneden gaan.

De leiderschapstraining voor ondernemers lost bovenstaande problemen op. Ik leer je in 10 weken hoe je effectief leiding kunt geven op een manier die energie geeft.

Contact opnemen

Leiderschapstraining voor ondernemers

“De leiderschapstraining van Wietse heeft me enorm geholpen. Ik ben van nature ondernemer, geen leidinggevende. Ik had het idee dat het aan mijn medewerkers lag dat de groei van het bedrijf niet zo snel ging als ik wilde.

Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik beter kan aansluiten bij de behoefte en beleving van de medewerkers. Hierdoor zijn zij gemotiveerder geworden en werken we een stuk beter samen. Er is minder miscommunicatie en ik merk dat ze nu proactief met goede ideeën komen.

Hierdoor houd ik meer tijd over om te doen wat ik het liefste doe: ondernemen!”

– Herman van Koningen –

Leiderschapstraining

Voor wie is de leiderschapstraining?

Je bent al een tijdje ondernemer en het gaat goed met je bedrijf. Je kunt de werkzaamheden niet (meer) in je eentje aan, want voor en door de groei van je onderneming heb je mensen nodig. Je hebt alleen het gevoel dat de medewerkers je eerder vertragen dan verder helpen, ze hebben andere behoeftes, een andere mindset of ze hebben andere drijfveren dan jij zelf hebt. 

Het gevolg hiervan is dat jij -naast het ondernemerschap- jouw medewerkers moet gaan aansturen. Je bent inmiddels ook leidinggevende geworden, wat een hele andere tak van sport is dan het ondernemen. Daarnaast kost je dit veel tijd, die tijd besteed je liever aan ondernemen. Deze leiderschapstraining voor ondernemers sluit hier perfect op aan en zorgt ervoor dat je effectiever gaat leidinggeven, wat uiteindelijk minder tijd kost en meer energie oplevert.

(Geen ondernemer maar wel interesse in een leiderschapstraining? Kijk op deze pagina)

Leiderschapstraining voor ondernemers

Deze leiderschapstraining voor ondernemers is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze ondernemer die inmiddels ook leiding geeft. Tijdens deze training ga je jouw uitdagingen op het gebied van leidinggeven oplossen. Dit doe je samen met een groep mede-ondernemers, waarbij je veel van elkaars inzichten kunt leren. 

Leiderschapstraining

Wat levert deze leiderschapstraining jou op?

  • Je leert hoe je vanuit gezond leiderschap jouw mensen effectief kunt aansturen zodat zij bijdragen aan het resultaat dat jij met de onderneming voor ogen hebt
  • Na 10 weken heb je grip op jouw twee grootste uitdagingen op het gebied van leidinggeven.
  • Omdat je jouw medewerkers op de juiste manier weet te motiveren, levert jouw manier van leidinggeven betere resultaten, een betere sfeer en meer energie voor iedereen op.
  • Door jouw concrete aansturing maak je medewerkers zelfstandiger en heb jijzelf meer tijd over om te ondernemen en om je bedrijf te laten groeien.

Leiderschapstraining

Opzet van de leiderschapstraining voor ondernemers

De leiderschapstraining bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Tijdens de intake maken we kennis en bespreken we jouw grootste uitdagingen als het gaat om leidinggeven. We koppelen hier leerdoelen aan waar we in de training op terugkomen. (Twijfel je of deze training iets voor jou is? Vraag dan vrijblijvend een intake aan, zodat we dat samen kunnen onderzoeken.)
  • De training bestaat uit 6 dagdelen van 4 uren. Hierin behandelen we onder andere DISC, leiderschap en veiligheid, five minute feedback, de kunst van effectief vragen stellen en effectief confronteren. 
  • Na elke sessie ga je aan de slag met 2 leerpunten. In de daaropvolgende sessie reflecteer je op wat je hebt toegepast en wat daarvan het effect was. Dit deel je met de groep zodat iedereen van elkaar leert. 
  • Tijdens elke sessie bespreken we praktijkvoorbeelden die op dat moment bij de deelnemers spelen. De hele groep krijgt hierbij de kans om inzichten te delen in hoe deze het beste aangepakt kunnen worden.
  • In de laatste sessie sluiten we het programma af met het delen van successen en een blik op de toekomst; dit motiveert om je nieuwe vaardigheden en inzichten te blijven toepassen. We sluiten af met een borrel/ diner. 
Leiderschapstraining

De trainer

Tijdens de leiderschapstraining is mijn kracht als trainer dat ik een prettige en veilige sfeer om te leren creëer. Dit doe ik door het tempo en de energie hoog te houden, door inhoudelijk sterke content af te wisselen met plezier en humor en door tijdens de training bij ieder individu aan te geven wat sterke punten zijn en waar verbetering nodig is.

Daarnaast heb ik honderden leidinggevenden getraind in binnen-en buitenland. Deze ervaring zorgt ervoor dat ik snel kan aansluiten bij jouw behoefte en situatie.

Interesse in de leiderschapstraining voor ondernemers?
Contact opnemen

Vragen over de leiderschapstraining voor ondernemers? Neem contact met me op.

Meer informatie of vragen?
Stuur gerust een bericht

Contact opnemen

Wat mijn klanten zeggen

"De leiderschapstraining van Wietse heeft me enorm geholpen. Ik ben van nature ondernemer, geen leidinggevende. Ik had het idee dat het aan mijn medewerkers lag dat de groei van het bedrijf niet zo snel ging als ik wilde.Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik beter kan aansluiten bij de behoefte en beleving van de medewerkers. Hierdoor zijn zij gemotiveerder geworden en werken we een stuk beter samen. Er is minder miscommunicatie en ik merk dat ze nu proactief met goede ideeën komen. Hierdoor houd ik meer tijd over om te doen wat ik het liefste doe: ondernemen!"

Herman van Koningen

"Door het leiderschapsprogramma van Wietse heb ik waardevolle tools en vaardigheden geleerd die ik dagelijks toepas in het aansturen van mijn team. Wietse houdt je op een effectieve en positieve manier een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in je eigen gedrag en valkuilen. Daarnaast geeft hij concrete tips in hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen. Echt een aanrader!"

Kevin

"Als leidinggevende kun je soms de overtuiging hebben dat je pech hebt met de mensen die je aanstuurt en dat het probleem met name bij de ander ligt. De leiderschapstraining van Wietse heeft ervoor gezorgd dat ik meer grip heb gekregen op hoe mijn team functioneert. Ik ben nu beter in staat om mijn teamleden positief te beïnvloeden in vrijwel alle gesprekken die ik met ze heb. Ook heb ik tijdens de trainingen geleerd hoe je de moeilijkere gesprekken toch constructief kunt voeren. Hierdoor is de prestatie en de motivatie van mijn team toegenomen."

Chantal